Дніпровський меткомбінат, контрольований Ахметовим, визнали банкрутом

Дніпровський меткомбінат, який входить до корпорації ІСД, визнано банкрутом. Його майно минулого року викупив «Метінвест» Ріната Ахметова.

Своїм рішенням від 26 січня Господарський суд Дніпропетровської області призупинив процедуру санації ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат». Про таке рішення клопотали кредитори меткомбінату.

Суд визнав підприємство банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру.

Відповідно до судових матеріалів, залишок непогашених вимог кредиторів четвертої черги становив 73 млрд. грн., а шостої черги – 3,45 млрд. грн.

З дня прийняття судом ухвали про банкрутство робота підприємства завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу.

«Дніпровський металургійний комбінат» є одним із найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України – у 2019 році він оголосив про вимушену зупинку основних виробничих потужностей.

У 2017 році повідомлялося, що ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» (ДМК), яке раніше входило до корпорації «Індустріальний союз Донбасу», перейшло під контроль холдингу «Метінвест».