До 66 тисяч гривень: яку роботу можуть знайти українці у Литві

До 66 тисяч гривень: яку роботу можуть знайти українці у Литві

РБК-Україна повідомляє про те, що тисячі українців виїхали до Литви у пошуках тимчасового притулку після вторгнення Росії. Одним з головних питань, з яким стикаються біженці, є пошук роботи. Виявляється, Литва готова працевлаштувати більше українців, особливо з огляду на очікуване зростання економіки та низьке безробіття.

Для легалізації та роботи в Литві громадяни України мають набути статусу тимчасового захисту, який дає право на роботу та проживання в країні на один рік. Литовські роботодавці проводять телефонні розмови з кандидатами або можуть попросити записати відеоподання для загального розуміння про попередній досвід праці.

Литва шукає працівників у багатьох галузях, таких як виробництво, будівництво, охорона здоров'я, виробництво продуктів харчування та гостинності. Литовський ринок праці насичений різними вакансіями для українців, а також надає житло безкоштовно або за невисоку доплату. Бонусом є велика кількість вакансій, де не потрібно знати литовської мови.

Литовські роботодавці пропонують українцям без досвіду роботи працювати на підприємствах автомобільної галузі та харчової промисловості зі стартовою зарплатою близько 900 євро. З ростом досвіду, зарплата може зростати до 1300-1500 євро. Литовські роботодавці також віддають перевагу тим, хто планує працювати триваліше.

Читайте також: