До депортації українських дітей Росія залучила мотоциклетні банди – посол США

В українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Білорусь бере участь у депортації українських дітей. За словами пані посла США Бет Ван Шаак, діти вивозилися з України через окуповану територію до Росії, а після цього – до Білорусі. В організації цього процесу беруть участь недержавні організації, зокрема, ультраправі мотоциклетні спільноти.

Пані посол заявила, що США надає непохитну підтримку Україні та не терпить злочину агресії. Їхня заява має на меті довести, що міжнародна спільнота завжди буде захищати територіальну цілісність та суверенітет країни.

Одним із механізмів, які вони шукають, є організація трибуналу за злочин агресії, переслідування злочинців у міжнародних інституціях, а також притягнення до відповідальності за міжнародні злочини в судах інших країн.

За даними дослідження Єльського університету, понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років було вивезено до 13 установ на території Білорусі після російського вторгнення в Україну.

На поїздці на Донбас голова білоруського Червоного Хреста Дмитро Шевцов заявив, що їхня організація вивозить українських дітей з окупованих територій. Ексуповноважений з прав дитини Микола Кулеба вважає, що президент РФ Володимир Путін має на меті позбавити Україну дитячого населення, що входить до його плану.