Дональда Трампа та його дітей викликають до суду

Летиція Джеймс, генеральний прокурор Нью-Йорка, винесла повістки до суду Дональду Трампу та двом його дітям – Дональду-молодшому та Іванці. Це викликано ланцюжком цивільних розслідувань приватного родинного бізнесу. У центрі подій знаходиться компанія "Trump Organization".

Про спробу генерального прокурора отримати низку свідчень від колишнього президента стало відомо у грудні 2021 року. Проте адвокат державного суду, який займався минулими суперечками, погодився обговорити аргументи щодо повісток до суду, в яких також запитуються документи від Трампів на додаток до їхніх свідчень. На це потрібно більше часу, і суд був відкладений.

Трампи заявили, що заперечуватимуть свої повістки до суду. Подібний позов вже мав місце минулого року, коли офіс Джеймс запросив до суду для свідчень молодшого сина Дональда Трампа – Еріка.

Летиція Джеймс понад 2 роки витратила на те, щоб з'ясувати, чи не ввела компанія Трампа в оману податкові служби  чи банки за вартістю активів.

Сам Дональд Трамп у грудні 2021 року подав зворотній позов на прокурора до федерального суду, намагаючись перервати її розслідування. Трамп наполягав, що Летиція Джеймс намагається публічно обмовити його та бізнес їхньої родини.