Дослідження показало, що доступ до Інтернету збільшує рівень щастя та добробуту

Дослідження показало, що доступ до Інтернету збільшує рівень щастя та добробуту

Доступ до Інтернету покращує рівень задоволеності життям - дослідження

Учені з Оксфордського та Тілбурзького університетів дослідили вплив доступу до Інтернету на задоволеність життям і соціальний добробут. Вони проаналізували дані опитувань у 168 країнах, в яких взяли участь близько 2,4 мільйона осіб. Вчені виявили, що 84,9% випадків доступ до Інтернету позитивно впливає на всі аспекти задоволеності життям.

«Наш аналіз є першим, що перевіряє, чи пов’язані доступ до Інтернету, мобільний доступ до нього та регулярне користування до добробуту на глобальному рівні», - сказав професор Пшибильський.

Проте, зазначається, що серед молодих жінок віком від 15 до 24 років спостерігається більше негативних відгуків. Вчені пов'язують це з посиленням кіберзалякування та зв'язком між використанням соцмереж і симптомами депресії.

Автори дослідження признають, що не врахували тривалість користування Інтернетом та його цілі, а також не охопили всі країни та види цензури.

«Те, що люди повідомляють про вищий рівень добробуту, не означає, що в мережі з ними не відбувається нічого негативного» - зауважила професорка Сімеон Єйтс.

Зважаючи на це, експерти підкреслюють, що доступ до Інтернету може покращити якість життя, але потрібно зберігати обережність і захищати себе в онлайн-середовищі.

Також варто зазначити, що підприємства повідомляють про покращення ділової активності за останній рік.

Читайте також: