Визначні пам'ятки Польщі, які варто відвідати у серпні

В останні роки Польща стала однією з найпопулярніших країн серед туристів з України.

І це не дивно, адже спектр послуг у цій сфері тут може задовольнити будь-якого приїжджого.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

У Польщі завдяки її вигідному економічному та географічному розташуванню туризм став однією з найрозвиненіших сфер економіки. Сьогодні тут представлені усі його популярні напрямки, більшість комплексів працюють цілий рік, гарантуючи клієнтам теплий прийом та сервіс європейського рівня.

Гданськ. Головна розвага тут саме місто. Всюди червоні черепичні дахи, бруковані вулиці та готичні костели. Під час війни старе місто було зруйноване, а потім відновлено, але будинки пастельних тонів не виглядають як новобудови.

Популярні визначні пам'ятки в Гданську – це старе місто з вулицею Длуга, Олівський собор, набережна річки Мотлава.

Варшава. Тут органічно співіснують старі європейські будинки та скляні хмарочоси, зелені парки та тихі споруди під старовину. Насамперед у Варшаві туристи дивляться Палацову площу з королівським замком, тихий парк Лазенки та Старя Місце – старе місто.

Краків. Колишня столиця Польщі. Головна пам'ятка – Вавельський замок. Тут добре гуляти ринковою площею та єврейським кварталом. На набережній – безкоштовний кінотеатр під відкритим небом, фрісбі, танці та атракціони.

Освенцім. Тут розташований музей Аушвіц-Біркенау – колишні німецькі концентраційні табори. Вхід на територію безкоштовний. У музеї радять брати екскурсію із гідом.

Вроцлав. Місто розташоване на 12 островах, які з'єднані 112 мостами. Люди їдуть сюди, щоб спостерігати за старим містом, набережною уздовж річки та ботанічним садом. Популярне місце серед туристів із дітьми – музей Колейково, де виставлений великий макет системи залізниць Польщі.