Дрони могли вдарити по складу спецпалива для МіГ-31К на базі "Саваслейка", - Defence Express

Дрони атакують склад спецпалива МіГ-31К
Дрони атакують склад спецпалива МіГ-31К

Україна завдала ударів по російських аеродромах Росії, зокрема аеродрому "Саваслейка", де зберігаються носії "Кинджалів" - літаки МіГ-31К, які використовують спеціальне паливо Т-6.

Аеродром "Саваслейка" знаходиться за 650 км від кордону. Атака була проведена в ніч проти 14 серпня.

Супутниковий сервіс NASA фіксує потужну пожежу у районі розвантаження та зберігання паливно-мастильних матеріалів. За даними видання, у цьому районі знаходяться склади з паливом Т-6, яке використовується для МіГ-31К.

Керосин Т-6 є спеціальним видом палива, яке необхідне для надзвукових польотів на великій висоті. Його виробництво здійснюється не на всіх нафтопереробних заводах і використовується виключно для МіГ-31К.

Це поразка запасів палива та частин паливної інфраструктури аеродрому "Саваслейка". Базування МіГ-31К на цій авіабазі може бути ускладнене. Ворог може перемістити літаки на інший аеродром, але це буде додатковими ускладненнями для нього.

Аеродром "Саваслейка" також базує МіГ-31БМ, які є перехоплювачами.

Нагадаємо, українські дрони були оснащені бойовими частинами з повітряним підривом. Супутниковий сервіс NASA фіксує саме пожежі, а не вибухи, тому поразку літаків він не зафіксує.

Також Збройні Сили України знищили ворожий Су-34 над Курщиною.

Читайте також