Дрони вперше атакували Моздок, звідки злітають ворожі винищувачі

Дрони вперше атакували Моздок, звідки злітають ворожі винищувачі

У суботу 8 червня дрони вперше атакували російський Моздок, що знаходиться в Північній Осетії. Саме тут знаходиться аеродром, з якого злітають літаки, націлені на Україну. Про це повідомлено міноборони РФ та главою регіону Сергієм Міняйлом.

За даними оборонного відомства країни-агресорки, сьогодні вранці один безпілотний літальний апарат було знищено над територією Республіки Північна Осетія-Аланія.

Губернатор регіону уточнив, що в Моздоку силами протиповітряної оборони було збито три безпілотники.

Місцева влада вже стверджує, що БпЛА прилетіли "з українського боку". Їхньою метою, передбачується, був військовий аеродром.

Як відомо, саме з аеродрому Моздок злітають винищувачі МіГ-31К та бомбардувальники Ту, які обстрілюють Україну.

Зазначимо, що Північна Осетія знаходиться на значній відстані від зони бойових дій. Наприклад, цей регіон і Запоріжжя розділяє близько 900 км по прямій.

Нагадаємо, що в ніч на 8 червня в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Глава окупаційної адміністрації Севастополя Михайло Розвозжаєв заявив про нібито знищений безекіпажний катер у районі Стрілецької бухти Севастополя.

Раніше Міноборони країни-агресорки заявило, що в ніч на 7 червня сили протиповітряної оборони знищили або перехопили 28 безпілотників над трьома областями, а також над тимчасово окупованим Кримом та Азовським морем. Про це повідомляють росЗМІ.

Зазначається, що російська протиповітряна оборона знищила або перехопила одинадцять БпЛА над Кримським півостровом, вісім дронів над акваторією Азовського моря, шість дронів над територією Краснодарського краю, два безпілотники над територією Білгородської області та один над територією Ростовської області.

Читайте також: