Друге пришестя Дональда Трампа

Друг Дональда Трампа з'являється
Друг Дональда Трампа з'являється

Трамп і його погляди на міжнародну та економічну політику

Після неудачного замаху на Дональда Трампа небагато зможе завадити його повторному обранню президентом США. Це спонукає до задуму: яка буде його міжнародна та економічна політика?

По-перше, Дональд Трамп вірить у промисловий протекціонізм, посилаючись на потребу розвитку національної промисловості і розміщення виробництва в США. Він проти аутсорсингу і сприятиме ресорсингу (поверненню виробництва до США). Він також підтримує розвиток промислових секторів, таких як нафта і металургія.

По-друге, Трамп не вірить в постіндустріальну економіку і обіцяє повернути виробництво до США. Він не проти нових технологій, але не надає їм пріоритету. Він також прагне повернути виробництво з Китаю, який він вважає конкурентом США.

Таким чином, ми можемо передбачити, що політика Трампа базуватиметься на протекціонізмі та економічному націоналізмі.

Його міжнародна політика також буде реорганізована. Роль США в участі міжнародних організацій буде зменшена, а фінансування деяких з них буде зменшено. Такі зміни є логічним продовженням політики економічного націоналізму.

Такі зміни також вплинуть на Україну. Зменшення ролі МВФ, Світового банку та інших міжнародних організацій у підтримці країн у розвитку стане сигналом для України, що вона повинна покластися на свої власні сили. Україна, яка за останні 30 років зруйнувала свою промисловість, може знаходитися у незавидному становищі.

Уряд України має зосередитися на розвитку внутрішнього виробництва і не розраховувати на зовнішні інвестиції. Життя в Україні стане скромнішим і повільнішим. Мирне життя залежатиме від розвитку промислового сектора і залучення іноземних інвестицій.

Україна також може сподіватися закінчення війни за участю Трампа. Він має рішучість прийняти кроки для досягнення миру, аналогічні тим, які були вжиті під час Карибської кризи. Тому українському уряду слід зосередитися на розвитку внутрішнього виробництва та добробуту країни.

Висновок: політика Трампа відображає його віру в промисловий протекціонізм та націоналізм як основні принципи економічної та міжнародної політики. Це матиме вплив на Україну, зокрема на її залежність від зовнішньої підтримки та потребу розвитку внутрішнього виробництва.

Читайте також