Другокласник, який опинився у охопленому вогнем будинку, зумів урятувати себе та собаку

Другокласник у огненому будинку
Другокласник у огненому будинку

8-річний Олександр Ізієв, бувши сам удома, демонстрував хорошу реакцію на вибух у сусідній квартирі. Він вчинив все правильно: переселився в іншу кімнату, наволок води рушники, замкнувся і закрив всі щілини дверей, а також надів теплий одяг і відкрив вікно, щоб звернутися по допомогу. Воно було знято на камеру і опубліковано прес-службою МВС.

Коли у сусідній квартирі пролунав вибух, я був сам удома. Але я знаю, що робити. Я замкнувся в кімнаті і викликав рятівників. - каже Олександр Ізієв.

Пожежники помітили хлопчика і врятували його з пошкодженої будівлі. Безумовно, варто відзначити, що Олександр не тільки позбавився власної небезпеки, а й забезпечив безпеку своєму домашньому улюбленцю. Дяки оперативності та мужності хлопчик та його собака врятувалися.

За свої вчинки Олександр Ізієв став одним з семи лауреатів благодійної акції "Діти-Герої" від МВС України. Хлопчик отримав подарунки від МВС України, Програми EGAP (Фонд Східна Європа), Gen-Ukraine, Ради Європи і UNICEF.

Раніше повідомлялося, що співробітники прикордонної служби України врятували чоловіка, який намагався втекти з країни через річку Тиса. Під час патрулювання кордону українсько-румунського прикордонники помітили невідомого чоловіка, якому наказали зупинитися. Проте він вирішив сховатися, стрибнувши в річку. Але вдалося його врятувати.

Читайте також:

  • Дитина врятувала свою собаку від вогню
  • Браво, хлопчику! Він врятував своїх сестер з потужного потоку

Читайте також