Дружина Медведчука зібралася показувати свою «Паломницю» на великих екранах

Дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко стала власницею російської компанії, яка займається виробництвом кінофільмів. Компанію очолив лінійний продюсер талант-шоу "Україна має талант".

Згідно з даними реєстру юридичних осіб Російської Федерації, восени 2023 року було зареєстровано компанію під назвою "Вервица Фильм", яка займається виробництвом кінофільмів і телевізійних програм. У лютому 2024 року компанія зареєструвала домен vervica-film.ru, але поки що він не активний.

Засновниками компанії є російське акціонерне товариство "Ренессанс" (99,99%) і громадянин РФ Олексій Басманов (0,01%). Відомо, що дружина Медведчука Оксана Марченко є бенефіціарною власницею "Ренессанс". Крім того, ця компанія входить до складу інших структур, заснованих подружжям в Росії, зокрема до нафтовидобувної компанії "Нзнп Трейд", що діє у Ханти-Мансійському автономному окрузі.

Олексій Басманов, який є уродженцем Росії, раніше працював разом з Оксаною Марченко у талант-шоу "Україна має талант" та був його лінійним продюсером. За словами колег Басманова, він брав участь у виробництві фільмів Оксани Марченко з циклу "Паломниця" і насолоджувався цією роботою.

Оксана Марченко представила першу частину проєкту "Паломниця" у березні 2021 року. У першому епізоді вона розмовляла про Києво-Печерську лавру з Олександром Усиком, який є прихожанином УПЦ МП, але відмовився брати участь у фільмі.

Окрім цього, у першому сезоні Марченко розповідала про свої труднощі в отриманні любові Медведчука. Вона також змінила свій образ на жебракиню, яка асоціюється з кумом Путіна.

Нагадаємо, що Оксана Марченко виїхала з України перед початком вторгнення нашої країни у 2022 році. В лютому 2023 року СБУ заявила про підозру Марченко за статтею про фінансування дій, спрямованих на зміну конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території. Телеведучу оголосили в розшук у квітні 2023 року.

Читайте також: Оксана Марченко та її "фунти". Новий поворот у гучній справі куми Путіна