Дружина Олега Сенцова очолила український офіс Amnesty International

Вероніка Вельч стала новим керівником Amnesty International Ukraine

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч взяла на себе посаду генерального директора українського офісу міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у соціальній мережі Facebook.

Сьогодні Amnesty International Ukraine перебуває в моменті переосмислення та впровадження змін. Свого часу «скандальний звіт 4 серпня» продемонстрував неприємне, але очевидне – українців недостатньо чують. Наш голос проігнорували у точці найбільшої вразливості, і це неприпустимо. Час рухатись далі. І вихід не в тому, щоб виключити самих себе із глобальних правозахисних процесів, а навпаки – посилювати свої позиції», - написала Вельч.

Вероніка Вельч заявила, що планує працювати над вирішенням проблем, пов'язаних з захистом військовополонених, правами дітей, поверненням тіл загиблих, свободою слова в умовах війни та реформою міжнародних інституцій. Вона також висловила надію на підтримку українського суспільства в цей важкий час.

Вероніка Вельч дякує митрополиту Борису Гудзяку та своєму чоловікові - українському кінорежисеру Олегу Сенцову - за підтримку і віру.

Вероніка Вельч має вищу юридичну освіту і докторський ступінь з міжнародних відносин. Вона є директоркою з адвокації американської компанії Ridgley Walsh та лауреатом нагороди «Межі свободи» Марка та Деббі Кеннеді за міжнародну адвокацію прав людини.

AІ: Порушення правил війни в Україні та на Близькому Сході

Організація Amnesty International наголошує на серйозних порушеннях правил війни в Україні та на Близькому Сході. Генеральний секретар AІ Агнес Калламар заявила, що США, Росія і Китай виснажили міжнародне право та позбавили його здатності захищати людей.

Ми маємо тут три дуже великі країни, багато в чому наддержави, які засідають у Раді Безпеки, які виснажили її потенціал і виснажили міжнародне право, позбавивши його здатності захищати людей

AІ також заявила, що російські військові обстрілюють енергетичну інфраструктуру та об'єкти, що забезпечують експорт зерна.