ДТЕК попередив українців про жорсткі графіки відключення світла 27 серпня

Графік відключення світла 27 серпня
Графік відключення світла 27 серпня

Україна, ймовірно, повернеться до графіків стабілізаційних відключень завтра, 27 серпня. Очікується, що протягом доби у містах Київ, Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях буде задіяно 3 та 4 черги відключень. Це означає, що уряд буде обмежувати світло протягом певних часових проміжків. Енергетики попереджають про високу ймовірність застосування світло-сірих зон відключень графіків.

Радник прем'єр-міністра України, член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко зазначив, що наслідки масованої атаки на енергосистему у питанні майбутніх відключень світла поки що не відомі. Однак, плани щодо підготовки до зими доведеться коригувати.

Уранці 26 серпня окупанти здійснили масовану атаку по Україні. Київська гідроелектростанція біля Вишгорода була одним з атакованих енергооб'єктів. Згідно з опублікованими відеоматеріалами, на місці події була видно пожежу та руйнування. Керівник Центру протидії дезінформації внаслідок влучання по греблі Київської ГЕС стверджує, що загроз для неї немає і її зруйнування розміщення ракетами є неможливим.

Також, "Укренерго" надало розпорядження щодо екстрених відключень світла.

Читайте також