ДТП за участі голови райдержадміністрації: що відомо про Майбоженка

26 квітня голова Броварської районної державної адміністрації Володимир Майбоженко став учасником ДТП, коли врізався автомобілем у групу людей. Четверо людей отримали серйозні травми.

Хто такий Володимир Майбоженко

Володимир Майбоженко народився 23 квітня 1965 року в Києві. Він вивчав політологію на філософському факультеті Київського національного університету ім. Т. Шевченка, а потім вступив до Національної академії державного управління при президентові України.

У політиці він з'явився в 2006 році, коли став членом Київської обласної ради від партії "Батьківщина". Він очолював обласну раду протягом чотирьох років - з 2006 по 2010 рік.

У 2010 році Майбоженка звільнили з посади голови Київської обласної ради і виключили з партії "Батьківщина" через "грубе порушення Статуту". Засоби масової інформації повідомляли про спроби захоплення обласного осередку партії шляхом маніпулювання печаткою під час формування виборчих списків.

З 2011 по 2014 роки він був директором організаційно-розпорядчого департаменту НАК "Нафтогаз України", який на той момент очолював Юрій Бойко.

Після Революції гідності він вступив до партії "Укроп" і після місцевих виборів 2015 року повернувся на посаду директора Київської обласної ради.

У листопаді 2022 року Майбоженка призначили головою Броварської районної державної адміністрації.

Нагадаємо, голова районної державної адміністрації Володимир Майбоженко став учасником ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередні дані свідчать, що посадовець не зупинився на червоний сигнал світлофору і наїхав на пішоходів.

Перевірка на приладі Драгер показала, що водій мав у крові 2,31 проміле алкоголю. Чоловік затриманий за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрито кримінальне провадження.

Постраждалі в ДТП з головою Броварської райдержадміністрації - 32-річна мати з 2,5-річною донькою, а також двоє чоловіків у віці 29 і 26 років. В результаті попереднього обстеження у дитини виявлений перелом плечової кістки і підшкірна гематома потиличної ділянки голови.

У решти постраждалих: політравма, закрита черепно-мозкова травма, травми та переломи ребер, кістки носа, ключиці, плеча, лопатки, куприка і кінцівок, численні садни та синці. Обстеження тривають.