Дуда розкрив деталі розмови з Трампом щодо України

Президент Польщі Анджей Дуда заявив під час зустрічі з експрезидентом США Дональдом Трампом, що американська допомога для України є дуже важливою. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу TVN24.

Анджей Дуда розповів, що Трамп попросив його поділитися своїми думками про ситуацію в Європі та Україні. Він підкреслив, що американська допомога є надзвичайно необхідною для України і будь-яка форма підтримки є важливою.

"І я розповів пану президенту, як я це бачу. І, звісно, там була згадка про те, що американська допомога вкрай потрібна Україні. Підтримка, в якій би формі вона не була, сьогодні є надзвичайно важливою, адже правда полягає в тому, що ніхто не може допомогти Україні так, як це можуть зробити Сполучені Штати"

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський підтримав Дуду у цьому питанні і наголосив, що уряд і президент Польщі говорять одним голосом щодо розблокування фінансової допомоги для України.

Відомо, що Анджей Дуда мав добрі стосунки з Дональдом Трампом під час його президентства. Зараз він також планує зустрітися з генсеком ООН Антоніу Гуттерешем і прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо під час своєї поїздки до США і Канади.

Джерело: Укрінформ