Дуда скликає Радбез Польщі через Україну

Президент Польщі Анджей Дуда проведе засідання Ради національної оборони Польщі. Учасники будуть обговорювати питання, пов'язані з ситуацією на фронті в Україні.

За словами голови Бюро нацбезпеки Польщі Яцека Сєвєри, на засідання, яке відбудеться у середу, 20 грудня, планується присутність членів нового уряду Польщі, включаючи прем'єр-міністра Дональда Туска та деяких міністрів.

Теми обговорення на засіданні включатимуть безпеку, підтримку Збройних сил України, реформування системи управління Збройними силами та ініціативу президента щодо закону про реформування системи обороноздатності.

Голова Бюро нацбезпеки підкреслив, що зимові атаки РФ становлять серйозний виклик для України, особливо через ризик ударам по критично важливій інфраструктурі. Він закликав продовжувати підтримку Києва.

Дональд Туск, голова «Громадянської коаліції», який був висунутий на посаду прем'єр-міністра Польщі, підтримував Україну під час виборчої кампанії і висловлював намір відновити повноцінну співпрацю з ЄС. Він також заявив, що готовий вирішувати проблему блокування кордону польськими перевізниками, враховуючи інтереси польських перевізників, але з метою припинення блокади.

Паралельно Канада та Польща узгоджують свою співпрацю щодо надання військової та гуманітарної допомоги Україні.