Духовна незалежність України: патріарх Варфоломій підтримав ініціативу Зеленського

Архієпископ Варфоломій підтримує ініціативу Зеленського
Архієпископ Варфоломій підтримує ініціативу Зеленського

Українську делегацію зустрівся із настоятелем Константинопольської православної церкви Вселенським патріархом Варфоломієм. Він заявив, що готовий докладати зусиль для розвитку православ'я в Україні. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Сторони обговорили стан релігійної свободи в Україні. "Українська сторона пишається тим, що в нашій державі немає закритих храмів, головної і другорядної релігій, а голос різних релігійних спільнот в Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій звучить так само гучно, як і голос церков, до яких належить більшість українців", - йдеться у повідомленні.

Вселенський патріарх засвідчив свою постійну готовність докладати необхідних зусиль для розвитку православ'я в Україні та зазначив, що піклується про Православну церкву України.

Також патріарх Варфоломій висловив підтримку всьому, що спрямоване на добро для України, зокрема ініціативі президента Володимира Зеленського щодо духовної незалежності.

Президент України Володимир Зеленський вже зазначив, що готує рішення, яке "зміцнить українську духовну незалежність".

Парламентська фракція "Слуга народу" разом з представниками ОПЗЖ відмовилася розглядати питання заборони Московської церкви.

За словами депутата Потураєва, законопроєкт про заборону УПЦ МП буде розглянуто на першому засіданні Верховної Ради незабаром. Однак ще будуть обговорення щодо змісту документа.

Раніше на засіданні у травні народні депутати вимагали ухвалення рішення про створення тимчасової слідчої комісії щодо фортифікацій та дронів для ЗСУ, а також про заборону УПЦ МП, блокувавши трибуну Верховної Ради.

Також комітет Верховної Ради заявив про кампанію з дискредитації законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов'язаних з Росією.

Московська церква в Україні досі служить інтересам Росії, як заявив архімандрит Авраамій, показуючи докази. Він відмітив, що Московська церква проявляє байдужість до захисників.

Читайте також