«Дуже важка новина з Дрездена». Фонд «Відродження» повідомив про смерть видатної українки

Смерть видатної українки - загибель таланту
Смерть видатної українки - загибель таланту

Померла перша директорка Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження" - Ірина Соколенко. Вона померла від агресивної лейкемії. Про це повідомив виконавчий директор фонду Олександр Сушко. Він також зазначив, що завдяки лідерству Соколенко, фонд розпочав свою роботу щодо Угоди про Асоціацію та безвізового режиму. Сушко підкреслив, що разом з Соколенко вони подорожували Україною та закордоном, просуваючи ідею Європейської України. Олександр Сушко висловив співчуття родині та друзям покійної.

Після цього, Сушко опублікував фотографію Ірини Соколенко з її сторінки у Facebook і її цитату про необхідність вступу України до Європейського Союзу. Цитата звучить так: "Україна має бути в ЄС для свободи пересування людей, служіння влади людям та розвитку довіри у суспільстві".

Тарас Ілля - ще одна втрата

Також хочу нагадати, що на фронті загинув Тарас Ілля - син відомих українських поетів Валентини Отрощенко та Валерія Іллі. Він також був поетом і отримав премію імені Олеся Гончара за свою збірку поезій "Коріння океану". Він навчався у Київському університеті і був прихильником футбольного клубу "Динамо" Київ.

Читайте також

ЗСУ просунулися під Сватовим: карти ISW
сьогодні, 06:15 370 переглянули
Карти ЗСУ біля Сватового: картографічні дані ISW