Двоє американських туристів вперше в історії вийшли у відкритий космос (відео)

Астронавти в космосі з Америки
Астронавти в космосі з Америки

Два члени екіпажу американського корабля Crew Dragon, який перебуває на орбіті з чотирма туристами, вийшли у відкритий космос, повідомила компанія SpaceX.

Це перший приватний вихід у відкритий космос непрофесійних астронавтів в історії місій. Мільярдер Джаред Айзекман та інженер SpaceX Сара Джілліс вирушили у космічний вакуум.

У космос вони вийшли з корабля Crew Dragon о 06:12 за часом Східного узбережжя США (13:12 за київським часом) на висоті понад 700 км над Землею. Цей вихід триватиме приблизно дві години.

На борту крім Айзекмана та Джілліс також знаходяться пілот Скотт (Кідд) Потіт і медик Анна Менон.

Для здійснення цієї операції кабіна корабля Crew Dragon була розгерметизована, а екіпаж одягнув скафандри, створені компанією SpaceX.

Місія Polaris Dawn - перша з трьох запланованих місій в програмі Polaris, яку фінансує голова компанії Shift4 Payments Джаред Айзекман. Вона була відкладена через затримки під час розробки проекту.

Запуск ракети Falcon 9 з кораблем Crew Dragon відбувся у вівторок зі стартового комплексу 39А Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді.

Тур в космос для туристів триватиме п'ять днів, під час якого вони проведуть 36 наукових експериментів, присвячених впливу космосу та радіації на здоров'я людини.

Під час місії корабель Crew Dragon здійснив шість витків навколо Землі на висоті 1400 км, що стало висотним полетом з моменту місячної програми "Аполлон" понад 50 років тому. Потім він знизився до орбіти 742 км, щоб підготуватися до виходу у відкритий космос непрофесійних астронавтів.

Нагадаємо, що 12 вересня два члени екіпажу корабля Crew Dragon вийдуть у відкритий космос в рамках місії Polaris Dawn. Це перший в історії приватний вихід у відкритий космос непрофесійних астронавтів, який здійснять мільярдер Джаред Айзекман та інженер SpaceX Сара Джілліс.

Читайте також

В Instagram з’являться нетипові акаунти
вчора, 14:41 189 переглянули
Акаунт в Instagram з нетиповими зображеннями