Двоє білорусів попалися на крадіжці зброї в Німеччині

Зловмисники з Білорусі викрали 40 гвинтівок в Німеччині

Двох громадян Білорусі затримано в Німеччині підозрюють в крадіжці 40 гвинтівок. Злочинці використали помилку охоронної служби, щоб украсти зброю.

Контейнер з гвинтівками прибув до порту Гамбурга, а потім був відправлений товарним поїздом до Баварії. Проте, поїзд залишився на станції Машен у передмісті Гамбурга без охорони.

Зловмисники відкрили контейнер та викрали 40 одиниць стрілецької зброї. Вони закопали коробки з гвинтівками в лісі і замаскували місце собачими фекаліями. Потім вони покинули Німеччину та почали шукати покупця через інтернет.

Зникнення зброї було виявлено, і поліція почала пошук злочинців та украденої зброї. Благодаря знайденим рукавицям, які були кинуті поблизу контейнера, собака-шукач привела правоохоронців у ліс, а дрон з повітря виявив місце зі свіжою перекопаною землею.

Поліцейські організували засідку в місці знаходження зброї. Через два тижні злочинці прийшли взяти награбоване й були затримані. Зловмисники виявились громадянами Білорусі, які поки відмовляються давати свідчення та мовчать під час допиту.

Нагадаємо, згідно зі звітом генерального інспектора Міністерства оборони США, відомство не змогло повною мірою звітувати про понад 40 тисяч одиниць зброї, які були призначені для допомоги Україні з 2014 року.