Джонсон: Путін сам зруйнував аргумент проти вступу України до НАТО

Президент Росії Володимир Путін особисто дискредитував протиаргументи щодо вступу України до НАТО. Він продемонстрував це шляхом розпочатого повномасштабного вторгнення в Україну. Таку думку висловив Борис Джонсон, колишній прем'єр-міністр Великої Британії, у своєму інтерв'ю NV.

Джонсон вважає, що все більше країн розуміють логічність вступу України до НАТО, підкреслюючи, що Путін сам підтвердив цю необхідність своїми діями, адже він розпочав війну саме через відсутність членства України в цьому альянсі. За словами Джонсона, членство України в НАТО забезпечило б ясність та стабільність її майбутнього, а також сприяло б ясності та стабільності майбутнього Росії, яка протягом останніх 30 років постійно мав багато невизначеностей щодо України.

У квітні Фінляндія стала 31-им членом НАТО. Президент Володимир Зеленський зазначив, що єдине засіб захистити Європу від будь-яких агресій - це залучення України до НАТО.

В Брюсселі відбулась перша зустріч Комісії Україна-НАТО з 2017 року. Під час саміту Альянсу у Вільнюсі Україна очікує на формалізовані рішення, зазначив Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ.