Джордж Сорос закликав світову спільноту розгромити Путіна

За період, що минув з проведення Всесвітнього економічного форуму в 2021 році, курс всесвітньої історії радикально змінився. Путінська росія напала на Україну, що струснуло всі країни Євросоюзу.

По суті, ЄС був створений, щоб не припустити повернення війни на континент. На сьогоднішній день стає очевидним, що навіть коли бойові дії припиняться, а це рано чи пізно обов'язково відбудеться, обстановка вже ніколи не повернеться в колишнє русло. Американський фінансист Джордж Сорос припускає ситуацію, за якої наша цивілізація може не вижити.

«Ми зобов'язані мобілізувати всі наші ресурси, щоб якнайшвидше покінчити з цією війною. Найкращий і, мабуть, єдиний спосіб зберегти нашу цивілізацію – розгромити Путіна», – переконаний Джордж Сорос.

Сорос почав займатися політичною філантропією ще у 1980-ті роки. Це був період, коли значна частина світу знемагала під владою комуністів. Він хотів допомогти тим людям, яких обурював цей гніт і які боролися з ним. Створення інвестиційних фондів на території колишнього Радянського Союзу виявилося набагато успішнішим, ніж очікував сам Сорос.

Проте репресивні режими зараз перебувають у підйомі, а відкриті суспільства – у облозі. І найбільші загрози відкритим суспільствам сягають сьогодні від Китаю та росії.

У відносинах із росією Захід стоїть перед дилемою: чим слабкішим стає Путін, тим менш передбачуваним він буде для навколишнього світу.

Країни ЄС відчувають негативний тиск від російської пропаганди. Вони розуміють, що божевільний тиран може вирішити не чекати, коли західні лідери знайдуть альтернативні джерела енергоресурсів, а сам перекриє газовий кран, поки це реально може завдати їм шкоди.