Джуд Беллінгем офіційно став гравцем «Реала»

Джуд Беллінгем офіційно став гравцем «Реала»
Джуд Беллінгем офіційно став гравцем «Реала»

«Реал» офіційно оголосив про трансфер півзахисника «Борусії» Дортмунд Джуда Беллінгема.

«Реал» представив Джуда Беллінгема минулого тижня. Так, за даними Фабриціо Романо, Джуд уже пройшов медогляд у «Реалі». Слід додати, що Беллінгем також захищає кольори збірної Англії. Його національна команда потрапила в одну групу зі збірною України на кваліфікаційний чемпіонат Євро. Матч Англії та України запланований на 9-те вересня. Дізнатись результати матчів, а також інші актуальні спортивні новини можна на сайті VseProSport.

Сума переходу Джуда склала 103 млн євро плюс бонус 31 млн. Контракт із гравцем підписано на шість років. Хавбек став найдорожчим англійським футболістом в історії, обійшовши Джека Гриліша (116 млн. євро).

Разом з тим, стало відомо, що «Борусія» не отримає бажаної суми за трансфер Джуда Беллінгема. Адже дортмундський клуб хотів отримати за трансфер гравця близько 150 мільйонів євро. Однак він буде змушений погодитись на менш високу суму.

Замість того, щоб перевершити рекордну суму Усмана Дембеле (140 мільйонів євро від «Барси»), «Борусія» має «лише» отримати фіксовану виплату у розмірі 100 мільйонів євро плюс близько 20 мільйонів євро можливих бонусів. Очікуваних 150 мільйонів євро не буде, тому що у Беллінгема залишилося лише два роки за контрактом.

Відомо, що п'ять клубів АПЛ цікавилися Джудом Беллінгемом. Так, 19-річний півзахисник перейшов до «Реалу» з дортмундської «Борусії». А з іспанським клубом за англійського футболіста конкурували ще п'ять команд із АПЛ. Це «Манчестер Сіті», «Арсенал», «Челсі», «Ліверпуль» та «Манчестер Юнайтед».

Повідомляється, що обговорення між усіма сторонами мали шанобливий характер. У «Реала» та «Дортмунда» дуже гарні стосунки. Крім того: Беллінгему, якому довелося пропустити минулі ігри через проблеми з коліном, можливо доведеться перенести операцію в найближчому майбутньому. Йому встановлено діагноз «хронічний бурсит».

Півзахисник Джуд Беллінгем гратиме у «Реалі» під 5-м номером. Так, мадридський клуб провів презентацію англійського півзахисника як свого гравця. Нагадаємо, раніше під цим номером у «Реалі» грав Зінедін Зідан. Минулого сезону «п'ятірка» належала Хесусу Вальєхо, захисник погодився змінити номер на 24-й.

Як повідомляють ЗМІ, Джуд Беллінгем може отримати бонусні виплати від «Реала», якщо зможе виграти «Золотий м'яч» цього року. 

Бонусні виплати, які може отримати німецький клуб, залежать від голів та титулів футболіста. А ось сам Беллінгем може здобути певні бонуси, якщо виграє «Золотий м'яч» протягом шести сезонів.

Джуд Беллінгем дуже чутливо прокоментував свій відхід з «Боруссії». За словами футболіста, останні три роки, які він провів у дортмундуському клубі, стали найважливішою частиною його життя. Адже він прийшов у цей клуб ще 17-річним хлопчиком, а покидає його як чоловік.

Беллінгем подякував всьому клубу за можливості, новий досвід, злети та навіть падіння тому, що все це стало частиною його розвитку як футболіста та особистості. А також подякував окремо гравцям, тренерам, керівникам та співробітникам, які зіграли свою роль на цьому етапі. 

На кінець Джуд додав, що в його серці завжди буде місце для «Борусії» і він ніколи не забуде про те, як її цінності вплинули на його життя.