Екоактивісти облили супом картини Ван Гога (відео)

Супом облиті картини Ван Гога
Супом облиті картини Ван Гога

Активісти облили картини Ван Гога в протесті проти політики уряду

Кліматичні активісти руху Just Stop Oil знову вчинили акцію протесту, обливши картини Вінсента Ван Гога. Це сталося після того, як двох активістів було засуджено до тюремного ув'язнення за аналогічну акцію раніше. Про це повідомляє BBC.

На виставці "Поети та коханці" в Національній галереї троє протестувальників вилили суп на картини. Щасливо, твори мистецтва не постраждали. Однак, серед об'єктів нападу була картина Ван Гога "Соняшники".

Відео інциденту було опубліковано на сторінці екоруху Just Stop Oil, де активісти пояснюють свої дії. Вони заявляють, що люди знаходяться у в'язниці за вимагання припинити видобування нафти та газу, що є чинною політикою уряду. Цей протест є відповіддю на постійний політичний тиск та підривні дії.

Раніше в Великій Британії активістки руху Just Stop Oil також були засуджені за аналогічну акцію протесту, коли вони облили картину Ван Гога "Соняшники" в Національній галереї Лондона.

Зазначимо, що екоактивістки також здійснили протест в одному з музеїв Стокгольму, розмазавши фарбу по картині французького художника Клода Моне "Сад художника у Живерні", що знаходиться у Національному музеї країни.

Читайте також