Економісти прогнозують, що українські емігранти будуть повертатися додому з Польщі

Українці, які виїхали в пошуках роботи до Польщі, все активніше повертаються жити та працювати до України, і ця тенденція збережеться наступного року.

Знайти роботу за кордоном ви можете на сайті - layboard.com

Такі прогнози роблять економісти, йдеться в сюжеті "5 каналу".

"В останній час ми бачимо тенденцію зростання зарплат в Україні у доларовому еквіваленті – і це призводить до того, що кількість заробітчан, які раніше від’їжджали до Польщі, Словаччини або Німеччини, повертаються до України", – розповів радник голови правління "Кредитвестбанку" Василь Невмержицький.

При цьому повертаються не лише сезонні працівники, але й ті, хто багато років будував кар’єру в сусідній державі.

"Чому ми почали замислюватися, щоб виїхати? 11 років прожив чоловік, подав на карту сталого побуту, не на три роки. А на 10. У нас було вже кілька карток на 3 роки, на рік. Йому сказали, вибач, ми не можемо тобі видати карту, бо 7 років тому ти забагато їздив в Україну", – розповіла персональний стиліст Марина Мартинів.

Водночас трейдер та інвестор Максим Варава пояснив, що вирішив повернутися до України, бо не побачив перспектив у Польщі.

"Я зрозумів, що перспектив якогось розвитку справді хорошого нема в цій країні. Я не бачив свого майбутнього, майбутнього моїх дітей у Польщі", – розповів чоловік.