Ексдружина Тимощука прокоментувала те, що він передав футболку на російський воєнний аукціон

Футболка Тимощука на російському аукціоні
Футболка Тимощука на російському аукціоні

Колишня дружина Анатолія Тимощука Надія Навроцька висловила своє ставлення до того, що він передав футболку на російський воєнний аукціон, зароблені кошти з якого спрямують на допомогу Курській області.

Раніше "Главком" повідомив про те, що ексфутболіст збірної України Тимощук, який зараз працює помічником тренера в петербурзькому "Зеніті", взяв участь в допомозі російським окупантам.

"Толік у цьому плані дуже креативний і знайде куди ще падати. Я навіть не дивуюсь його вчинкам. Що стосується цього аукціону, то це щось із рубрики "Боже, яке кончене". Молодець, Толік, Курська область історично належить Україні, ЗСУ її вже звільняють, тому підтримуй українців", - сказала Навроцька.

Також вона зазначила, що у Росії система стає все більш неадекватною і там постійно закручують гайки, як у сталінські часи.

"Постійно йде тиск і підбурювання. Щоб там працювати, треба показувати, що ти є прибічником "російської адекватності". Якщо він буде сидіти тихо, то стане підозрілим для російських спецслужб. Йому будуть ставити питання і він повинен підтвердити свою прихильність "руському міру" або втекти. Але як він втече, якщо вже перевів до Росії всі гроші з Німеччини після початку війни. Не секрет, що лідери думок, наприклад, артисти, завжди використовувалися КДБ. Потім настали часи відносної свободи і просто так не змусиш робити щось. ФСБ почало використовувати інші методи, пропонуючи різні проєкти, гроші, вербуючи людей", - розповіла дружина Анатолія Тимощука.

Вона вважає, що силові структури Росії ще в 2007 році знали, що почнеться війна.

"Вони ще тоді почали шукати українських спікерів типу Тимощука. Цілком ймовірно, що саме через це "Зеніт" заплатив за нього так багато грошей. Можна сказати, що до його трансферу стосовно нього має відношення ФСБ", - сказала Навроцька в інтерв'ю sport-express.ua.

УАФ заборонила Анатолію Тимощуку займатися будь-якою футбольною діяльністю довічно. Також його позбавили всіх титулів і нагород. Все це стало наслідком його участі в допомозі російським окупантам.

Також згадаймо, що Тимощук висловився про війну Росії проти України як про "спеціальну військову операцію" і сказав, що не бачить різниці між українськими та російськими людьми. Він також потрапив до санкційного списку публічних осіб РНБО.

Нагадаємо, Тимощук прийняв участь в матчі пам'яті Іллі Цимбаларя, проти чого виступили їх родичі. У зв'язку з цим президент України Володимир Зеленський ввів санкції проти Тимощука.

Читайте також