Ексглава розвідки в адміністрації Трампа підтримав збільшення допомоги Україні

Коутс підтримав надання більшої допомоги Україні

Колишній директор національної розвідки в адміністрації Дональда Трампа Ден Коутс підтримав схвалення США надання більшої допомоги Україні, заявивши, що зараз "не час для політичних ігор". Таку думку він висловив у статті для The New York Times.

Коутс вважає, що виступаючи проти збільшення допомоги Україні, законодавці роблять "хибний вибір", оскільки вирішення, що найкраще служить нації, відповідь завжди полягає в тому, який курс дій найбільше відповідає основним національним інтересам США - безпеці й економічному процвітанню. Коутс також зазначив, що допомога Україні в цій обороні є найдешевшим варіантом послабити російську армію і забезпечити безпеку для США та їхніх союзників.

"Очікування наступної можливої фази кампанії Путіна з відновлення російської гегемонії часів холодної війни, змусить НАТО суттєво збільшити свій оборонний бюджет, зануривши світ у гонку озброєнь, подібну до тих, що передували світовим війнам. Ті, хто не бачить зв'язку між європейською безпекою і нашою власною, не живуть у реальному світі " - підкреслив Коутс.

Коутс додав, що наслідки ненадання допомоги Україні стануть очевидними для НАТО, США та їхніх союзників. Він також зазначив, що Китай уважно стежить за тим, чи підтримує Америка своїх друзів, тому допомога Україні має важливе значення для збереження стабільності в регіоні.

"Справа не у грошах. Йдеться про американську непохитність, яка зараз під питанням через чергову партійну боротьбу. Україна і десятки мільйонів людей, які там проживають, стали пішаками для політичного маневрування у Вашингтоні" - наголосив Коутс.