Екскомандир "Айдару" розкрив тактику росіян на Покровському напрямку

Карта військової тактики росіян на Покровському напрямку
Карта військової тактики росіян на Покровському напрямку

На Покровському напрямку продавлюють українські позиції

Екскомандир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів, що на Покровському напрямку триває складна ситуація, але це не свідчить про прорив російських окупантів, а про повільне продавлювання українських позицій.

"Російські війська продавлюють там наш фронт уже далеко не перший місяць. І абсолютно однозначно вони визначили саме Покровськ як головну мету на найближчий період війни. Туди кинуті максимальні ресурси. За деякими підрахунками, сьогодні там зосереджено до 70 тисяч живої сили противника. Водночас є дані й про те, що в російських окупантів закінчується "залізо", тобто бронетехніка, танки. Це дуже важлива інформація для Сил оборони України, яка дає змогу планувати й розуміти загалом, чого від противника очікувати. За такої інтенсивності боїв, схоже, за пів року в росіян "залізо" закінчиться повністю",

- зазначив Дикий.

Він також зауважив, що російським окупантам поки що не бракує живої сили. Вони також залучають північнокорейців до війни проти України, оскільки резерви у Росії вичерпуються.

"Оскільки зараз росіяни використовують свою живу силу, з’явилася необхідність залучати на війну проти України північнокорейців. І ця необхідність виникла не на порожньому місці. Судячи з усього, вони вже розуміють, що мобілізаційний резерв у Росії вже практично вичерпують. Так, ще не до кінця вичерпали. Але це — перспектива найближчих місяців. Тому вони гарячково вже шукають, як уникнути дуже непопулярної в країні тотальної нової мобілізації. Зараз це питання намагаються вирішити шляхом купівлі "гарматного м’яса""

- розповів Дикий.

За його словами, на Покровському напрямку противник вже використав майже всі свої сили, і їхня стратегія полягає в продавленні Покровська і сподіванням, що це викличе катастрофу для України і призведе до панічного відступу української армії. Однак, за словами Дикого, фронт не посиплеться і не обвалиться.

"Загалом стратегія росармії зараз — продавити Покровськ і сподіватися, що в Україні це буде сприйнято як катастрофа, що далі фронт посиплеться, українська армія почне панічно відступати, а відповідно, український тил почне кричати: "Давайте терміново домовлятися". Зараз у росіян уся ставка зроблена на це. Тому зрозуміло, що зараз українським захисникам і захисницям Покровська вкрай важко, але фронт там точно не посиплеться і не обвалиться"

- підкреслив Дикий.

Він зазначив, що російським окупантам знадобилося більше року, щоб продавити всього 38 км на Покровському напрямку. За цей час вони завдали великих втрат для українських сил, убивши і поранивши десятки тисяч військових.

Читайте також