Експерт оцінив можливість армії РФ просуватися у напрямку Харкова

Експерт оцінив можливість армії РФ просуватися у напрямку Харкова

Українській артилерії вдалося забезпечити достатню кількість боєприпасів

Полковник у запасі Владислав Селезньов, військовий оглядач, повідомив, що після того, як українські артилеристи отримали достатній комплект боєприпасів, шанси на розширення російських плацдармів на півночі Харківської області стали майже нульовими.

"Коли українські артилеристи працюють в режимі 24/7, противник не має жодного шансу вижити. Вони постійно посилюють свою позицію як в районі Вовчанська, так і в напрямку Липців. Така постійна підтримка від нашої артилерії та операторів FPV-дронів дуже ефективна. Незважаючи на те, що противник зараз контролює цю територію, говорити про просування у глибину нашої території поки не потрібно", - зазначив Селезньов.

Селезньов також зазначив, що на відстані 8-10 км від кордону з Росією знаходиться перша лінія інженерної фортифікації.

Військовий оглядач пояснив, що українські оборонні фортифікації грають критичну роль у захисті позицій на фронті. Хоча противник вже перетнув перші 8 км, де фортифікацій не було, це сталося не через недбалість воєначальників, а через неможливість привезти будівельну техніку та фахівців для створення фортифікацій. За словами Селезньова, противник не матиме достатньо ресурсів для просування у глибину нашої території.

"Росія не має достатнього резонансу для атаки на наше північне прикордоння, тому що вони розуміють, що ми продовжуємо отримувати підтримку від наших західних партнерів. А це означає, що вікно можливостей для російських окупантів швидко зачиниться", - підбив підсумок Селезньов.

Читайте також: