Експерт пояснив, як українські дрони «пробиваються» через російське ППО

Українські дрони важко впіймати російському ППО

Фахівець з зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій "Флеш" Бескрестнов розповів, що українські дрони здатні невидимо пересуватися на малих висотах. Їх відбивна здатність також низька для багатьох російських комплексів ППО, тому вони пропускають дрони. Росіяни мають складності з закриттям своєї території від таких ударів.

Фахівець також зазначив, що навіть столиця Росії закрита засобами радіоелектронної боротьби, але закрити всю величезну територію РФ нереально. Російські пропагандисти закликають бізнес самостійно закуповувати обладнання для захисту важливих об'єктів, оскільки держава не може цим займатися зі своїх ресурсів.

Головні цілі для знищення - радіолокаційні станції та комплекси ППО

Бескрестнов наголошує, що радіолокаційні станції, зенітно-ракетні комплекси та інше обладнання ППО є головними цілями для знищення. Українські комплекси радіоелектронної боротьби також активно ведуть бойові дії проти російських комплексів. Знищення російського комплексу ППО або радіорозвідки вважається великою перемогою.

Російська нафтогазова галузь - пріоритетна ціль

Нафтогазова галузь є пріоритетною для Росії, тому будь-які удари по цій інфраструктурі приведуть до зменшення зовнішнього доходу та просідання економіки. Україна потребує звичайних безпілотників, а не дронів зі штучним інтелектом, так як вони відповідають потребам військових.