Експерти стверджують, що 2022 рік буде найголоднішим у Південному Судані

Цього року в Південному Судані голодуватиме більше людей, ніж будь-коли, заявили групи допомоги. Це пов’язано з найсильнішими за останні 60 років повенями, а також через конфлікти та повільне виконання мирної угоди, яка фактично поставила розвиток країну на довгу безперспективну паузу.

Відсутність продовольчої безпеки Південного Судану перебуває на критичному рівні. Саме так вважає Метью Холлінгворт, представник Всесвітньої продовольчої програми в Південному Судані.

Майже 8,5 мільйонів людей із 12 мільйонів, що мешкають у країні, будуть потерпати від сильного голоду. Це на 8-10% більше, ніж торік. Небайдужі б’ють на сполох: люди вмирають від голоду.

Майже 1 мільйон людей у ​​Південному Судані постраждали від повеней, за даними Організації Об’єднаних Націй. У деяких сімей протягом довгого часу листя латаття було єдиною доступною їжею.

Люди їдять листя й виглядають як скелети. Це дуже жахливе видовище у наш час. Найбільше від наслідків голоду потерпають діти – їх кількість значно зростає протягом останніх місяців.

Хоча повені є основною причиною голоду, до них додається тупикова ситуація уряду, оскільки дві основні політичні партії країни намагаються розділити владу, зовсім ігноруючи потреби людей.