Експосол Білорусі у Німеччині покінчив життя самогубством

Експосол Білорусі у Німеччині покінчив життя самогубством

Колишній посол Білорусі в Німеччині Денис Сидоренко вчинив самогубство, повідомляє Nexta.

За даними видання, чоловік стрибнув з багатоповерхового будинку в Мінську 23 червня. Про цей інцидент МЗС Білорусі повідомило лише сьогодні, не розголошуючи деталі.

«Талановитий і відповідальний дипломат, професіонал і патріот, він заслужив заслужений авторитет і повагу колег і партнерів як в Республіці Білорусь, так і далеко за її межами. Це велика втрата для дипломатичної родини Білорусі», - зазначено в офіційній заяві МЗС.

Сидоренко став об'єктом уваги спецслужб після повернення з Польщі, повідомляє видання "Наша Ніва". За повідомленнями, його постійно допитували та перевіряли на поліграфі.

«Судячи з усього, він не витримав того, що відбувається», - додав інший посередник.

Денис Сидоренко був послом Білорусі в Німеччині з 2016 по 2024 рік. Він був звільнений з цієї посади указом Лукашенка від 11 березня. В інтерв'ю для Berlin Telegraph, що було опубліковане за чотири дні до звільнення, Сидоренко заявив, що 2023 рік не став «переломним моментом чи новим позитивним етапом для білорусько-німецьких відносин». Після звільнення йому не дали нової посади в МЗС.

Раніше повідомлялося, що ймовірною причиною смерті міністра закордонних справ Білорусі, Володимира Макея, у листопаді 2022 року було самогубство.

Також відомо, що у 2020 році помер заступник міністра закордонних справ Білорусі, призначений на посаду посла в США, Олег Кравченко.

Читайте також: