Екзит-пол Edison Research показав, що опозиція виграла вибори у Грузії

Екзит-пол показав, що опозиція виграла вибори
Екзит-пол показав, що опозиція виграла вибори

Перемогу на парламентських виборах у Грузії прогнозує опозиція

Американська соціологічна компанія Edison Research, яка проводить екзитполи для найбільших медіа-консорціумів США, прогнозує перемогу опозиції на парламентських виборах у Грузії. За їхніми даними, опозиційні сили отримують 51,9% голосів, тоді як правляча партія "Грузинська мрія" – 40,9%.

Результати екзитполу були оприлюднені після закриття виборчих дільниць о 20:00 за грузинським часом, повідомляє портал SOVA з посиланням на телекомпанію Formula.

Дослідження Edison Research, якому довіряють за його точністю прогнозів під час виборів у США та інших країнах, проводилося на всій території Грузії, крім окупованих територій. В опитуванні взяли участь 14 946 виборців, а похибка може становити +/-2,5%.

Незалежно від цього, локальний соціологічний центр Gorby, який проводив опитування на замовлення провладного телеканалу "Імеді", має протилежні результати. За їхніми даними, "Грузинська мрія" отримала 56,1% голосів, "Коаліція за зміни" – 12,6%, блок "Єдність" – 11,6%, "Сильна Грузія" – 7%.

Учасників голосування обурює ряд інцидентів, зокрема, закриття однієї з виборчих дільниць та анулювання результатів через факт підтвердженого вкиду бюлетенів.

Нагадаємо, що МЗС України засудило використання фото руйнувань в Україні у передвиборчій агітації в Грузії.

Читайте також