«Енергоатом» має вивести в ремонт два енергоблоки АЕС

Енергоблоки АЕС у ремонті
Енергоблоки АЕС у ремонті

НАЕК "Енергоатом" планує ремонтувати ще два енергоблоки до 2024 року

НАЕК "Енергоатом" планує здійснити ремонти ще двох енергоблоків атомних електростанцій (АЕС) до 2024 року, щоб підготуватися до опалювального сезону. Про це повідомив виконувач обов'язків голови правління компанії Петро Котін.

Петро Котін зазначив, що залишилося ще два енергоблоки, які будуть в енергосистемі до листопада. Компанія планує працювати з усіма дев'ятьма блоками, як анонсувалося раніше.

НАЕК "Енергоатом" змогла скоротити ремонти на більш ніж 40 днів, щоб швидше повернути блоки в мережу.

За словами Петра Котіна, компанія володіє трима АЕС з потужністю дев'ять енергоблоків 7,8 ГВт після окупації Запорізької АЕС російськими силовиками. Це Рівненська, Хмельницька та Південноукраїнська АЕС.

Компанія також заявила, що ремонт ще одного енергоблоку, крім двох зазначених, ймовірно, буде перенесено на наступний рік.

Обмеження споживання електроенергії продовжуються

8 серпня, з 17:00 до 22:00, обмеження споживання електроенергії залишаються для промисловості та бізнесу.

Українці вже декілька днів живуть без відключень світла, але енергетики вважають прогнози про повернення до графіків недоцільними.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що ситуація в українській енергосистемі покращуватиметься, але загроза нових обстрілів необхідно враховувати.

Покращення ситуації в енергосистемі України

ДТЕК планує повернути в роботу 60-70% генерації до жовтня, яку вона втратила під час ворожих обстрілів навесні цього року.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький прогнозує зменшення відключень світла у серпні-жовтні. За його словами, дефіцит електроенергії в енергосистемі поступово зменшуватиметься за умови відсутності нових обстрілів.

Читайте також