Ентоні Блінкен запевнив Дмитра Кулебу у готовності збільшити оборонну допомогу Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен у розмові з главою МЗС України Дмитром Кулебою заявив, що РФ зазнає величезних втрат у разі нового вторгнення в Україну.

Відзначаючи загальне занепокоєння з приводу поточного нарощування Росією військових сил поблизу кордонів України, Блінкен і Кулеба обговорили результати та подальші дії після діалогу зі стратегічної стабільності США та Росії в Женеві.

«Провів розмову з американським колегою та другом нашої країни Ентоні Блінкеном. Протягом тижня дипломатичні рішення залишаються єдиними у прагненні деескалації російської агресії. Ми продовжуємо тісне співробітництво щодо стримування Росії від подальшої агресії», – повідомив Дмитро Кулеба.

Ентоні Блінкен підтвердив свою підтримку дипломатії як єдиного відповідального шляху вперед, і що без України жодних предметних дискусій щодо України не буде.

Міжнародні партнери впевнені, якщо Росія вибере шлях до подальшого конфлікту, Сполучені Штати та союзники готові покласти величезні витрати на економіку Росії, посилити присутність НАТО у прифронтових державах Альянсу та збільшити оборонну допомогу Україні.