Епіфаній – 45. Шлях предстоятеля

Очільник Православної церкви України митрополит Епіфаній святкує ювілей - йому виповнилося 45 років. Цікаво, що саме у цей день п'ять років тому пройшла його інтронізація. Народився Епіфаній в селі Вовкове Одещини, а дитячі роки провів у Старій Жадові. Вчителька митрополита розповідає, що він був доброю дитиною, любив читати і був серйозним.

Коли нас називають бандерівцями, то ми цим пишаємося. Для декого таке найменування є лайливим, але для нас це честь. Бо наша земля породила таких славних героїв, які колись казали, що прийде час і один буде говорити "Слава Україні!", а мільйони відповідатимуть "Героям Слава!"

Митрополит Епіфаній

В 10 класі Сергій вирішив стати священиком і потім обрав чернечу долю. Освіту отримав в Україні та Греції. З 2008 року почала стрімко рости його кар'єра в церкві - він став секретарем патріарха та керуючим справами Київської Патріархії. У 2013 році Епіфаній став митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Білоцерківським. 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор, на якому Епіфаній був обраний предстоятелем Української православної церкви. Він має авторитет серед вірників, що зростає завдяки його активній медійній діяльності та пропаганді українських цінностей. Під час війни з РФ Епіфаній виступає з прокремлівськими заявами та підтримкою українських сил. У святковий день він привітав патріарха Філарета, але дорікнув йому обрання іншого шляху, який не залишився жодному повноті церкви чи українському суспільству.