Єрмак є, Зеленського – немає. Соцмережі здивовані вибором журналу Time

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак у списку найвпливовіших людей світу

Андрій Єрмак, голова Офісу президента України, був включений до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time в категорії "лідери". Про це повідомляється на сайті журналу.

У той же час президент України Володимир Зеленський не потрапив до цього списку.

Визначальними ранніми кадрами варварського вторгнення Росії в Україну є відео, зняте президентом Володимиром Зеленським на вулицях Києва. Послання Зеленського, якого оточувала його команда, було чітким: керівництво України нікуди не збирається йти", - написав колишній генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен, який працює разом з Єрмаком у робочій групі з безпеки та євроатлантичної інтеграції України.

Расмуссен відзначив, що Єрмак з моменту російського вторгнення передає послання Зеленського до світу, створюючи потужну мережу друзів України, які об'єднуються навколо питань від санкцій до екології.

Великий момент для України та демократії: Андрій Єрмак не лише виконує роль рішучого лідера, але й довів, що він є таким лідером. - підкреслив Расмуссен, процитувавши Мойсея Івана Франка та провівши паралель з ролью Єрмака.

Деякі соцмережі критикують такий вибір журналу, вважаючи, що цей рейтинг не відображає реальну картину. Інші запитують, чому до списку увійшов лише Єрмак з України та українців.

Time назвав Юлію Навальну однією з найвпливовіших людей 2024 року

У 2024 році журнал Time визнав Юлію Навальну, дружину нині покійного російського політика Олексія Навального, однією з 100 найвпливовіших людей. Вона очолила категорію "лідери".

У минулому році ця нагорода була присуджена американській співачці Тейлор Свіфт, а редакція журналу Time вибрала Володимира Зеленського "людиною року" 2022-го.

Журнал Time також відзначив 100 найкращих книг 2023 року, але серед них не було жодної української книжки, зате є твір про Росію.