Єрмак сподівається, що наступний мирний саміт допоможе припинити війну в Україні, - Bloomberg

Єрмак сподівається на результативний мирний саміт
Єрмак сподівається на результативний мирний саміт

Україна бажає, щоб другий саміт лідерів, який відбудеться пізніше цього року, сприяв припиненню бойових дій. Про це заявив керівник офісу президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак у своєму інтерв'ю Bloomberg. За його словами, основним очікуванням від саміту є створення передумов для припинення війни.

Єрмак наголосив, що мета є якнайшвидше завершити цю війну та досягти справедливого миру. Він також зазначив, що зустріч відбудеться на Близькому Сході як прояв єдності світу проти спроб Росії розділити його.

Видання також зазначає, що Зеленський підкреслює необхідність проведення другого саміту до виборів у США в листопаді, можливо з участю Росії. Це пов'язано зі занепокоєнням України та її союзників щодо повернення Дональда Трампа на посаду президента.

Попередній мирний саміт, який відбувся в Швейцарії у червні, не зміг залучити важливі країни. Росія не була запрошена, а Китай відмовився взяти участь. Єрмак підкреслив важливість участі Китаю наступного разу, оскільки він має потужний вплив на Росію.

Проте поки що немає позитивних ознак. Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив своєму українському колезі, що час для мирних переговорів щодо припинення війни ще не настав.

Читайте також