ЄС фіксує зникнення десятків тисяч дітей-мігрантів за останні роки – дослідження

Зникнення щоденної дитини-мігранта вистає на континенті

Згідно нового дослідження групи Lost in Europe, за останні три роки в Європі зникло в середньому 47 дітей-мігрантів щодня. Інформацію на цю тему надало CNN.

Дослідження зібрали дані від 31 європейської країни, включаючи Австрію, Німеччину та Італію, і показало зникнення принаймні 51 433 неповнолітніх біженців без супроводу з 2021 по кінець 2023 року. Генеральний секретар організації Missing Children Europe Ааг’є Івен відзначив, що зростання кількості зниклих дітей нагадує про необхідність розслідування невиявлених випадків.

На перших місцях за кількістю зниклих дітей-мігрантів розташувалися Італія і Австрія - 22 899 та 20 077 відповідно. Бельгія, Німеччина та Швейцарія також увійшли в перелік.

Зникнення дітей-мігрантів часто пов’язані з ризиком потрапляння до рук торговців людьми або експлуатації в секс-індустрії. Також деякі діти зникають, намагаючись уникнути небезпечних умов прийому, чи з метою повернення до родини або друзів.

У контексті глобальної міграції діти складають близько 40% переміщених осіб, багато з яких розлучені з родинами або подорожують без нагляду дорослих. Більшість цих дітей прибувають з Афганістану, Сирії, Тунісу, Єгипту та Марокко.

Виконавчий директор організації із захисту дітей ECPAT UK Патрісія Дюрр називає цю ситуацію кризою у сфері захисту дітей, яка поглиблюється через жорстку політику кордонів та відсутність безпечних шляхів для дітей в Європі.

Читайте також:

  • Викрадення українських дітей. Як ми покараємо всіх причетних?
  • У Німеччині поліцейські виявили 161 українську дитину, яку викрала РФ
  • Росіяни вивозять українських дітей з ТОТ під виглядом лікування (документ)