ЄС контролює виділені Україні €50 мільярдів - експерт

Виділені ЄС 50 млрд євро для України перебувають під контролем

Кандидат на виборах до Європарламенту з Латвії Іванна Волочій заявила, що виділені Радою ЄС 50 млрд євро для України підлягають антикорупційному нагляду. За словами Волочій, європейські антикорупційні структури, зокрема Європейський офіс боротьби з шахрайством, працюють над контролем цих коштів.

"На початку 2020-х років я півтора року працювала в європейській антикорупційній структурі (European Anti-Fraud Office). Її спеціалісти займаються надзвичайно важливими справами. Навіть тепер, в контексті моніторингу 50 млрд, виділених Україні на чотири роки", - сказала Волочій.

За словами кандидатки, у цих структурах ЄС зараз відбувається багато роботи з українськими державними установами для розвитку потенціалу.

"Це зустрічі, про які не дуже часто заявляють, але робота триває", - зауважила Волочій.

Вона також зазначила, що кошти, виділені ЄС, будуть під контролем, звісно, будуть проводитись тендери і експертиза. За її словами, усередині ЄС розуміють, що інший варіант є неможливим. Кандидатка в євродепутати підкреслила, що принципи проєктної діяльності ЄС не зміняться навіть для України.

Джерело: Укрінформ