Ескалація на Близькому Сході: Іран запросив у Росії радари і системи ППО - WSJ

Радари і системи ППО, згадані у новині
Радари і системи ППО, згадані у новині

Іран звернувся до Росії з проханням надати сучасні системи протиповітряної оборони

Іран звернувся до Росії з проханням надати сучасні системи протиповітряної оборони в контексті ймовірної масштабної війни з Ізраїлем, повідомляє The Wall Street Journal.

Двоє іранських чиновників, знайомих із військовим плануванням, підтвердили, що Тегеран звернувся до Росії з проханням надати сучасні радари та засоби ППО.

5 серпня екс-міністр оборони РФ Сергій Шойгу прибув до Ірану, де зустрівся з новим президентом країни Масудом Пезешкіаном, а також командувачем іранських збройних сил, бригадним генералом Мохаммадом Багері, який очолює планування військових ударів по Ізраїлю.

Під час зустрічі Пезешкіан заявив, що Іран хоче закріпити відносини з Росією як з партнером, оскільки "Росія підтримувала іранський народ у важкі часи".

"Злочинні дії" Ізраїлю у Секторі Газа та вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії в Тегерані минулого тижня "є наочними прикладами порушення всіх міжнародних законів і правил", - зазначив Пезешкіан.

Президент Ірану додав, що спільні позиції Ірану і Росії в просуванні багатополярного світу забезпечать більшу глобальну безпеку і мир.

"Готова до повноцінної співпраці з Іраном з регіональних питань", - заявив Шойгу.

Нагадаємо, минулого тижня ізраїльські військові ліквідували високопоставлених чиновників ХАМАСу Ісмаїла Ганію та "Хезболли" Фуада Шукра. У відповідь Іран заявив про готовність завдати масованого удару по Ізраїлю.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також