Естонія не висилатиме українських чоловіків

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що її країна не збирається висилати українських чоловіків, які мають статус біженця в Європейському Союзі.

Про це вона повідомила в інтерв'ю виданню The Kyiv Independent.

Каллас зазначила, що вирішення цього питання належить українській владі, яка повинна знайти способи переконати цих людей повернутися додому.

Вона також нагадала, що питання біженців стосувалося під час візиту президента України Володимира Зеленського до Таллінна.

Каллас додала: "Коли вони прибули сюди, Європейський Союз надав їм тимчасовий захист. Тому ми точно не будемо робити нічого, щоб їх видавати. Це завдання України - донести до цих людей і закликати їх повернутися, щоб допомогти своїй Батьківщині", - заявила Кая Каллас.

На зустрічі з Каллас у Таллінні Володимир Зеленський заявив, що чоловікам мобілізаційного віку слід самостійно повернутися до України з-за кордону, щоб підтримувати економіку своєї країни і захищати її.

У грудні Міністерство оборони Естонії оголосило про пакет військової допомоги Україні на 80 млн доларів, який включає протитанкові ракети Javelin.