Естонія пропонує визнати Московський патріархат терористичною організацією

Естонія хоче визнати Московський патріархат терористичною організацією

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс пропонує визнати Московський патріархат терористичною організацією. Про це повідомляє Postimees.

Естонська православна церква Московського патріархату заявила, що вона не підкоряється Московському патріарху і не несе відповідальності за промосковські висловлювання, які підтримують війну Росії проти України. Є план вийти з підпорядкування російському патріарху Кирилу.

Єксперти МВС та поліції безпеки підтвердили, що Московський патріархат підпорядковується російському диктатору Володимиру Путіну та підтримує тероризм. Міністр внутрішніх справ пропонує звернутися до суду для заборони діяльності церковної організації. За його словами, це не вплине на парафіян, але розірветься зв'язок з Москвою.

Патріарх закликав росіян на війну

Патріарх Кирило закликав прихожан РПЦ вступити в війну. Він зазначив, що сьогодні Росії потрібно виходити переможцем у боротьбі проти "сил зла". Також заявив, що росіяни мають захищати Росію від зовнішніх і внутрішніх ворогів.

Патріарх Кирило також наголосив, що російські вояки вбивають і грабують, аби захистити свої "священні кордони". Він також благословив росіян на вбивство під час мобілізації.

Епископ РПЦ зазначив, що загибель на війні "змиває всі гріхи" і порівняв їх з Ісусом Христом, який приносив жертву за інших.