Естонія урізає пільги для українських біженців

Естонія урізає пільги для українських біженців

Українські біженці втратять право на безкоштовний проїзд автобусами повітових ліній. Міністр у справах регіонів Пірет Хартман обґрунтувала своє рішення тим, що українцям, які приїхали до Естонії, вже не потрібні пільги для адаптації. Про це пише ERR.

За рішенням міністерки у справах регіонів, українці тепер також платитимуть за проїзд в громадському транспорті. Максимальна ціна одноразового квитка може становити 10 євро, а вартість проїзного на 30 днів - 150 євро.

«Українських біженців виключено з переліку осіб, які мають право на безкоштовний проїзд на автобусах повітових ліній», - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Міністр Пірет Хартман заявила, що раніше пільги були обґрунтовані для допомоги українцям, що переселилися через війну, пристосуватися до нового середовища. Вона наголосила, що цей період триває вже декілька років, і суспільство зробило все необхідне для їх працевлаштування, знаходження житла та навчання мові.

«Сьогоднішня домовленість полягає в тому, щоб до українців застосовувалися ті самі правила, що й до громадян Естонії», - зазначила міністр. ERR нагадало, що право на безкоштовний проїзд українських біженців автобусами було встановлено Транспортним департаментом 8 березня 2022 року.

Раніше стало відомо, що найбільша кількість біженців у естонських центрах прийому належить громадянам Російської Федерації. 

Читайте також: