Естонія спрощує прийом українських біженців

Уряд Естонії затвердив розпорядження про надання тимчасового захисту українським біженцям, які бажають отримати притулок у зв'язку з військовою агресією Росії щодо України.

Як повідомляє прес-служба уряду, починаючи з 9 березня, біженці з України зможуть подати заяву на отримання посвідки на проживання в Естонії протягом одного дня.

За словами прем'єр-міністерки Естонії Каї Каллас, ухвалене урядом рішення допоможе скоротити бюрократичні тяганини для біженців, і без того постраждалих від військового конфлікту.

Як зазначила Каллас, завдання влади полягає в тому, щоб допомогти мешканцям України, які приїхали до нашої країни, рятуючись від розв'язаної Путіним війни з тимчасовим облаштуванням на місці.

Біженцям з України на території Естонії буде надано тимчасовий захист.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Цей захист поширюється не лише на громадян України та їх сім'ї, а й на осіб без громадянства, які мають постійний дозвіл на проживання в Україні, а також на громадян третіх країн та їхні сім'ї, які не можуть повернутися на батьківщину через загрозливі для життя обставини.

Біженець з України може клопотати про тимчасовий захист на один рік, а потім продовжити його.

Усім, хто перебуває під тимчасовим захистом, уряд має намір надати проживання та харчування, гарантований доступ до медичних послуг та ліків, а також можливість отримання допомоги.

Українські біженці також зможуть безкоштовно відвідувати курси з естонської мови та скористатися різними програмами адаптації.