Євро-2024: Іспанія здобула четвертий титул чемпіонів, перемігши Англію у фіналі

Четвертий титул чемпіонів Іспанії Євро-2024
Четвертий титул чемпіонів Іспанії Євро-2024

Збірна Іспанії виграла фінал Євро-2024, отримавши свою четверту перемогу на цьому чемпіонаті Європи. У захопливому поєдинку проти збірної Англії іспанці показали свою майстерність, характер та бажання перемогти, перемігши суперників з рахунком 2:1.

Перший тайм пройшов у спокійному темпі, з небагатьма гольовими моментами. Команди були більше зацікавлені у контролі м'яча та вивченні тактики суперника. Проте, друге половина матчу виявилася значно більш динамічною та напруженою.

На 47-й хвилині Ніко Вільямс відкрив рахунок, завершивши красиву комбінацію іспанців. Здавалося, що "Червона фурія" контролює гру, але на 73-й хвилині Коул Палмер, який замінив гравця, зрівняв рахунок потужним ударом з-за меж штрафного майданчика.

Збірна Англії отримала новий поштовх і почала активно атакувати, проте іспанці не здавалися. На 86-й хвилині Мікель Оярсабаль, також замінивши гравця, забив вирішальний гол, замкнувши простріл з флангу. Англійці мали шанс врятувати гру у останній хвилині, проте Дані Ольмо здійснив неймовірний сейв, вибивши м'яч з лінії воріт. Фінальний свисток підтвердив перемогу Іспанії з рахунком 2:1.

Це друга поспіль поразка для Англії у фіналі Євро. Вони стали першою командою в історії, яка двічі поспіль програла у фінальних матчах цього престижного турніру. Цей фінал Євро-2024 буде запам'ятовуватися як захопливий та драматичний поєдинок двох сильних команд. Іспанія заслужено здобула перемогу, показавши свою майстерність, характер та бажання перемогти.

Євро-2024. Фінал

  • Іспанія - Англія 2:1
  • Голи: Вільямс, 47, Оярсабаль, 86 - Палмер, 73

Як відомо, головним арбітром фінального матчу чемпіонату Європи з футболу 2024 року Іспанія - Англія стане французький суддя Франсуа Летексьє.

Нагадаємо, УЄФА готовий розділити "Золоту бутсу" Євро-2024 - трофей, яким відзначають найкращого бомбардира турніру - поміж шести футболістами.

Читайте також