Євроінтеграція України значно зміцнить аграрний сектор в ЄС - ФРН

Графік зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні
Графік зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні

Міністерство продовольства та сільського господарства ФРН заявило, що вступ України в Євросоюз позитивно вплине на аграрний сектор ЄС і зміцнить позиції ЄС як гравця на світових ринках. Це також значно підвищить продовольчу безпеку як в ЄС, так і в світі. Про це повідомила парламентський державний секретар міністерства Офелія Нік на конференції у Берліні.

Нік підкреслила, що хоча інтеграція України в ЄС призведе до викликів для обох сторін, аграрний сектор ЄС буде зміцнений. Інтеграція сприятиме підвищенню продовольчої безпеки і зміцненню позицій ЄС на світових ринках. Водночас, для успішної реформи сільського господарства в Україні необхідна тісна координація з міжнародними партнерами і інвесторами.

Нік зазначила, що Росія веде війну проти України, яка негативно впливає на сільськогосподарський сектор та експортну інфраструктуру. Український аграрний сектор все ще страждає з проблемами доходів і потребує підтримки для відновлення та розвитку. Незважаючи на це, обсяг експорту зерна та олійних культур досяг довоєнного рівня.

Нік закликала до створення постійних та безпечних транспортних шляхів для українського зерна, що забезпечить стабільний світовий ринок. Вони також запевнили, що Німеччина буде продовжувати підтримувати Україну відновлення та експорту сільськогосподарської продукції.

Джерело: Укрінформ

Читайте також