Єврокомісія інвестує в ядерну безпеку України: для роботи МАГАТЕ на АЕС виділили 3 млн євро

Три мільйони євро на МАГАТЕ
Три мільйони євро на МАГАТЕ

Європейська Комісія надає 3 мільйони євро на моніторингові місії МАГАТЕ на атомних електростанціях України

Міністерство енергетики повідомило, що Європейська Комісія надає 3 мільйони євро для роботи моніторингових місій МАГАТЕ на атомних електростанціях України. Ці кошти можуть бути використані для місій на підстанціях, що є критичними для забезпечення роботи АЕС. Дані кошти виділяються в рамках Європейського інструменту міжнародного співробітництва у сфері ядерної безпеки.

Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон зазначила: "Російські атаки на критично важливі для роботи українських АЕС підстанції створюють серйозні загрози. Ми підтримуємо роботу місій МАГАТЕ на таких підстанціях, і для забезпечення відповідних потреб виділяємо 3 млн євро". Вона також запевнила, що ЄС продовжуватиме підтримувати український енергосектор у підготовці до майбутньої зими.

Міністр енергетики Герман Галущенко висловив сподівання на збільшення максимальної пропускної спроможності імпорту електроенергії з країн Європейського Союзу. Він також наголосив на важливості систем протиповітряної оборони як захисту для енергооб'єктів. На завершення він закликав європейських міністрів обговорити посилення санкцій щодо агресора, які змусили б Росію припинити атаки проти цивільної енергетичної інфраструктури.

Читайте також