Європа потребує ще одне «страхування життя», окрім НАТО. Глава МЗС Франції зробив заяву

Європа потребує створення нової структури для забезпечення безпеки

Французький міністр закордонних справ Стефан Сежурне заявив, що Європа потребує створення ще однієї структури, яка буде доповнювати Північноатлантичний альянс і забезпечувати безпеку країн у регіоні. Він зазначив, що це не підстава для заміни НАТО, але має бути додатковим "страхуванням життя".

"Нам потрібне друге страхування життя, не замість НАТО, не проти нього, а на додаток до нього", - підкреслив Сежурне.

За його словами, це пов'язано з погрозами колишнього президента США Дональда Трампа відмовитися від принципу колективної безпеки.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський також відзначив, що членство в Альянсі - це не просто контракт з охоронною компанією.

Раніше європейські політичні лідери, дипломати і зовнішньополітичні радники зустрілися на приватній вечері, де обговорювали заяви Дональда Трампа щодо майбутнього НАТО.

Нагадаємо, Трамп висловив загрози лідерам НАТО, стверджуючи, що це може сприяти Росії у втіленні своїх цілей, якщо країни-члени Альянсу не сплатять внески. Однак Білий дім спростував цю заяву Трампа, стверджуючи, що він ніколи не говорив про заохочення Росії до вторгнення в країни-члени НАТО, які не виконують свої обов'язки щодо оборони.