Європейці змінили поведінку у ресторанах: дані дослідження

Європейці у ресторані: нові тенденції поведінки
Європейці у ресторані: нові тенденції поведінки

Жителі Європи вечеряють раніше через пандемію - дослідження

Дослідження Mastercard, яке провели в 16 ​​країнах, показало, що європейці стали вечеряти у ресторанах раніше, ніж до початку пандемії. За словами Euronews, найбільше зміни спостерігаються в Австрії (на 18 хвилин раніше), Португалії (на 16 хвилин) та Ірландії (на 15 хвилин). Більш ранній прийом їжі має позитивний вплив на здоров'я, так як покращує травлення, знижує ризики серцево-судинних захворювань та регулює рівень глюкози в крові. В середньому європейці вечеряють на 10 хвилин раніше, ніж раніше.

Попередні дослідження щодо харчових звичок після пандемії Covid-19 показують, що європейці змінюють своє харчування, більше сконцентровуються на плануванні їжі та розумних покупках. Вони також відмовляються від готових страв на користь "правильного харчування" та вибору спільного прийому їжі з родиною.

Наталія Лечманова, головний економіст у Європі Інституту економіки Mastercard, розповіла Euronews про фактори, що впливають на цю тенденцію: "Одна з причин полягає в тому, що ми працюємо гнучкіше, тому у нас більше контролю над своїм графіком, і ми можемо вирішувати, коли хочемо піти поїсти".
"Друга причина полягає в тому, що споживачі стали більше піклуватися про здоров'я. Вони надають перевагу сну, раніше лягають спати та сплять довше", - пояснила вона.

Крім харчування, коронавірус також вплинув на моделі покупок продуктів харчування: зараз споживачі схильні робити покупки на початку тижня, у більш спокійні дні, наприклад, у понеділок і вівторок, а не під час звичайного ажіотажу у вихідні, що було популярним до пандемії. "Ми спостерігаємо значні зміни в поведінці покупців", - каже Наталія Лечманова.

Британське психологічне товариство (BPS) попереджає, що вживання кави перед покупками може сприяти "імпульсивним покупкам", і наводить результати свого дослідження.

Читайте також